Λίγα λόγια για το πεδίο….

Στην ενδοχώρα του νησιού και σε απόσταση 7χλμ περίπου από το λιμάνι ορθώνεται ο γρανιτένιος όγκος του Εξωμβούργου. Ένας όμορφος απόκρυμνος βράχος με μακραίωνη ιστορία, αφού από την αρχαιότητα έβρισκαν καταφύγιο πάντα οι κάτοικοι του νησιού από τις διάφορες επιθέσεις λόγω της γεωμορφίας του που δημιουργεί ένα φυσικό οχυρό.  Εκεί μπορεί κανείς να δει τα κατάλοιπα της αρχαίας πόλης καθώς και τα ερείπια του ενετικού κάστρου, του πιο ισχυρού νησιωτικού κάστρου σε όλο το Αιγαίο.

Στην απόκρημνη πλευρά του απλώνεται το αναρριχητικό σπορ πεδίο. Το πεδίο χωρίζεται σε 9 τομείς με συνολικά 90 διαδρομές διαφόρων δυσκολιών από 5b μέχρι 7b+ το οποίο το κάνει προσιτό τόσο σε αρχάριους όσο και έμπειρους αναρριχητές.

H αναρρίχηση στο πεδίο γίνεται με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε να ζήσει κάποιος την μοναδική εμπειρία ελευθερίας και αδρεναλίνης που προσφέρει το άθλημα, γίνοντας ένα με την φύση, αλλά και να απολαύσει εικόνες μοναδικής θέας του νησιού που προσφέρει το πεδίο. Η αναρρίχηση αποτελεί μια εναλλακτική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια αλλά και για όποιον επιθυμεί να βιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία του αθλήματος.


Λίγα λόγια για το
bouldering…

H Τήνος διαθέτει ένα μοναδικό στον κόσμο γεωλογικό φαινόμενο όπου τεράστια γρανιτένια στρογγυλά βράχια εκτείνονται σε μια περιοχή 18km2 περίπου στην ενδοχώρα του νησιού. Γεγονός που την καθιστά ιδανική για bouldering.

Αρκετοί τομείς bouldering είναι απλωμένοι σε όλη αυτή την έκταση με περίπου 500 προβλήματα ποικίλης δυσκολίας.

Για τους λάτρεις του αθλήματος, ενοικιάζεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται και δίνονται όλες οι απαραίτητες  πληροφορίες σχετικά με τα πεδία.

 

Via Ferrata

Στην καρδιά της Τήνου και συγκεκριμένα στο λόφο του Εξωμβούργου δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη via ferrata των Κυκλάδων. Μία εύκολη κυκλική διαδρομή με μήκος 1000μ. απλώνεται περιφερειακά του βουνού. Απότομες πλαγιές, χαράδρες και μικρά περάσματα προσφέρουν μια μοναδική πεζοπορική εμπειρία, ενώ η θέα από ψηλά καθόλη την διαδρομή, σε γεμίζει με πλούσιες εικόνες.

 

– Εύκολη διαδρομή

– Κυκλική διαδρομή

– Κατάλληλη για έφηβους

– Αμφθιθεατρική θέα

 

 

Η διαδρομή ξεκινάει από το πρώην μοναστήρι των Ιησουητών. Φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, κατευθυνόμαστε προς το ξωκλήσι του Αγίου Μηνά. Η διαδρομή συνεχίζει περιμετρικά του βουνού όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα τείχη του ενετικού κάστρου και τους προμαχώνες του. Στην συνέχεια η διαδρομή διασχίζει το σπορ αναρριχητικό πεδίο και συνεχίζει προς το βόρειο τμήμα του βουνού όπου πια μπορεί κανείς να θαυμάσει την αμφιθεατρική θέα των χωριών της ενδοχώρας του νησιού. Τέλος με μια μικρή περιήγηση εσωτερικά στα ερείπια του κάστρου επιστρέφουμε στην αφετηρία μας.

Μια ενδιαφέρουσα κυκλική περιηγητική via ferrata με αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα αφού εκτός από την πεζοπορία, μαθαίνουμε για την ιστορία της Τήνου και του κάστρου.